Simpozij 2017.

Posted on : 24-12-2016 | By : admin | In : Obavijesti

0

Osmi internacionalni Simpozij

Umjetnost i znanost u razvoju životnog potencijala

20. – 23. rujna 2017.

Split-Hvar / Hrvatska

Krajem prošlog stoljeća u prekrasnom ambijentu Starog kazališta u Hvaru, najstarijem očuvanom pučkom kazalištu u Europi, na istoimenom hrvatskom otoku koji je bio jedno od središta renesansnog kulturnog poleta u ovom dijelu Mediterana održan je 1. Međunarodni simpozij o komplementarnim suportivnim terapijama pod nazivom “Umjetnost i znanost u razvoju životnog potencijala”, na kojem su se okupili

brojni sudionici iz raznih disciplina (biomedicinskih, humanističkih, društvenih i drugih znanosti…) kao i raznih umjetnosti.

Od tada do danas održano je sedam međunarodnih skupova na raznim atraktivnim lokacijama u Hrvatskoj (Hvar, Lovran, Brioni/Pula…).Sadržaji ovih simpozija prezentirani su također i na Sveučilištu Oxford u okviru

‘’Svjetskog kongresa o umjetnosti, znanosti i komunikacije.’’

Prethodne konferencije održane su pod pokroviteljstvom Hrvatskih ministarstava znanosti, zdravstva i socijalne skrbi, Predsjednika Republike Hrvatske, Međunarodne unije za borbu protiv raka, Hrvatske lige za borbu protiv raka, uz podršku Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, Europske federacije za sofrologiju i Europske konzorcije sveučilišta za edukaciju u području art terapija (ECArTE).

Na ovim simpozijima sudjelovali su brojni sudionici sa raznih sveučilšnih i kliničkih institucija, znanstvenih i stručnih udruga iz Hrvatske i inozemstva

(Europe, Azije, Afrike, Sjeverne i Južne Amerike…)

Prezentirani radovi učesnika objavljeni su u posebnim trojezičnim izdanjima

(na hrvatskom, engleskom i francuskom jeziku).

Međunarodni simpoziji u Hrvatskoj, postali su tradicionalni susret kultura, znanosti i umjetnosti kao i raznih sveučilišnih institucija, znanstvenih i stručnih udruga iz Hrvatske i svijeta.

SIMPOZIJ 2017 predviđen je u suradnji Hrvatske udruge za psihosocijalnu onkologiju, sofrologiju i art terapije, Akademije za likovnu umjetnost Sveučilišta u Splitu i drugih suradnih institucija..

Sudjelovanje

Želite li sudjelovati u finalnom programu s Vašim prilogom (predavanje, poster prezentacija, slikarska izložba, promocija knjige, prezentirati rad vašeg sveučilišta, ustanove ili profesionalne znanstvene/stručne udruge…) i želite dodatne informacije o Simpoziju 2017.  (troškovi kotizacije, naputak za prijavu sudjelovanja i izradu sažetaka, informacije o mogućnostima smještaja, mjestu održavanja predavanja i drugih aktivnosti …)
molimo Vas da kontaktirate tajništvo Simpozija – do 10. veljače 2017. na adresu:

E-mail: hupohr@gmail.com

Hrvatska udruga za psihosocijalnu onkologiju, sofrologiju i art terapije/

Croatian Association of Psychosocial Oncology, Sophrology and Arts in Therapy
University Campus/ ERF, Borongajska cesta 83f, 10000 Zagreb, Croatia

OIB: 25119428316

 

Za detaljne informacije, pogledajte pozivnicu.

Comments are closed.