Prošli simpoziji

UMJETNOST I ZNANOST U RAZVOJU ŽIVOTNOG POTENCIJALA (program)

Pula in europe

Pula in europe

šesti međunarodni simpozij o komplementarnim potpornim terapijama

25. – 29. svibnja 2011,

Kongresni centar “BRIONI”
Pula, Hrvatska

SOFROLOGIJA I ART/EKSPRESIVNE TERAPIJE (program)

Međunarodni simpozij

25. – 27. svibnja 2011,

Kongresni centar “BRIONI”
Pula, Hrvatska

Golden gate in Pula

Golden gate in Pula

Pula

Teško je reći u kojem trenutku nastaje ta kemija ljudi i mjesta, i koji su razlozi zbog kojih od tolikih gradova odabirete baš neke a drugi vas se – unatoč objektivnoj vrijednosti – tek dotaknu u prolazu pa onda, ne osvrćući se, odlazite dalje. Pula, u istarskoj regiji u Hrvatskoj, nedaleko od Zagreba, Venecije, Beča, Ljubljane, Budimpešte, nedvojbeno, pripada onima vječnima u kojima vas taj kontrast daleke prošlosti i uzavrele sadašnjosti privlači snažnije i trajnije nego drugdje.

Tu pulsku prošlost najsnažnije ispisuju trgovi, ulice i spomenici na kojima ili pokraj kojih teče suvremen život povezujući u neprekinutom nizu vrijeme što prolazi i što će doći. Forum, središnji trg antičke i srednjovjekovne Pule, idealna je pozornica za mnoge predstave. Nekoć je bio obrubljen arkadama s kipovima i reljefima, a na sjevernoj su strani bili hramovi. Do danas je potpuno sačuvan Augustov hram, sagrađen između 2. g. pr. Krista i 14. g. poslije Krista.

Asklepije

Asklepije

I dok ćete u središtu grada čitati prošlost, prirodne ljepote priobalja jamačno svoj najveći uskličnik imaju u nedalekom otočju Brijuni, koje je proglašeno nacionalnim parkom i koje bilo cilj mnogih svjetskih znamenitih ličnosti. U tom ambijentu, u ekskluzivnim prostorima Kongresnog centra “Brioni”, biti će održan ovaj međunarodni skup.